مهندسی نساجی
مسئولیت تولید انواع منسوجات اعم از انواع پوشاك، كفپوش ها مثل فرش و موكت و منسوجات مورد استفاده در صنایع دیگر را بر عهده دارد.اين صنعت یكی از قدیمیترین صنایع و دومین صنعت كشور بوده از لحاظ تعداد شاغلان، در سطح زیربنای كارخانهها و تعداد واحدهای تولیدی، بزرگترین صنعت كشور است.امروزه نمیتوان همچون گذشته صنعت نساجي را به روش استاد و شاگردی از نسلی به نسل دیگر انتقال داد. چرا که نساجی در حال حاضر صنعتی بسیار گسترده و پیچیده است که اداره آن نیاز به تخصص و تحصیلات دانشگاهی دارد، تخصصی که در رشته مهندسی نساجی میتوان به آن دست یافت. امروزه نه تنها انواع پوشاک و فرش و موكت را به یاری صنعت نساجي تهیه میکند.بلکه برای ساخت ترمز اتومبيل، شریان های مصنوعی، جادهها، هواپيماها و سايت هاي فضايي به منسوجات نیاز است.برای مثال بیش از 50% قلب مصنوعي از الياف نساجی درست شده است.زیرانداز و روانداز خود را به یاری این صنعت تهیه کرد. همچنین بیش از 75% استحکام تايرها از منسوجات است و در جادهسازی نيز كاررد دارد.
این صنعت شامل بخشهای مختلفی میشود که از آن جمله میتوان به کارخانههای ريسندگي (تولید نخهای مختلف)،بافندگي (تولید انواع پارچه)، تولید فرش ماشینی و موکت و همچنین كارخانه هاي تكميل كننده این کالاها مثل رنگرزي،چاپ و کارخانههای تولید الیاف مصنوعی مثل نايلون و پلي پروپيلن اشاره کرد.
مهندسی نساجی[۱] رشتهای است که دانش و توانایی لازم را برای اداره بخشهای مختلف این صنعت به دانشجویان مي دهد. داوطلب باید در دروس فیزیك، ریاضی و مكانیك دبیرستان قوی بوده همچنین به علت شرایط كار و محیط كارخانه از نظر جسمی و روحی خوب باشد. دروس رشته شامل دروس عمومی، پایه، اصلی و تخصصی است. دوره كارآموزی نیز به میزان چهار واحد وجود دارد.